AIDS-campagne legt Lady Gaga het zwijgen op

Het is stil op de Twitter van Lady Gaga (meer dan 7 miljoen volgers!). En ook Justin Timberlake zegt geen woord meer op zijn Facebookpagina (meer dan 5 miljoen fans). Beide Amerikaanse sterren hebben – samen met tientallen andere collega’s – voor een digitale dood gekozen en zwijgen… Tot de fans 1 miljoen dollar hebben verzameld om hen opnieuw tot leven te wekken.

De Kerstperiode is traditioneel het moment waarop de mensheid iets guller is voor zijn medemens en goede doelen logischerwijs in actie komen. Denken we maar aan het Music for Life circus dat binnenkort weer van start gaat. In Amerika pakken ze het dus anders aan via www.buylife.org.

Is het opmerkelijk dat deze sterren hun social media kanalen lam leggen voor onbepaalde tijd? Eigenlijk niet. Want door dit te doen, wordt er eigenlijk nog meer over hen gebabbeld, en ze moeten er nog minder voor doen. Bovendien kan ik me voorstellen dat ze liever met deze actie in de media komen, dan met een vettige roddel of een affaire. Want wie heeft nu geen sympathie voor iemand die iets wil doen aan het stijgend aantal Aidswezen?

En wat ik me eigenlijk het meest van al afvraag: wat als het bedrag van 1 miljoen nooit bereikt wordt? Zijn we dan voor de eeuwigheid van het digitaal gekwakel van Justin, Gaga, Serena en anderen vanaf?

Gerelateerd