5 manieren om Facebook Live goed in te zetten

Live video is al sinds vorig jaar de nieuwste trend op social media. Toen streden Meerkat en Periscope om de titel van beste live streaming app. Met de komst van Facebook Live is er van beide apps al bijna geen sprake meer. De voorbije maanden konden we alvast heel wat originele dingen zien met deze nieuwe dienst van Facebook. Een inspirerend lijstje!

1. Het interactieve interview

Sporza deed op haar Facebookpagina een interview met voetbalanalist Jan Mulder. De fans konden vragen stellen via de comments, die Mulder dan in de live video beantwoordde.

2. Evenementverslaggeving

Mediaraven deed het afgelopen weekend live verslag van de finale van de wedstrijd die de kampkok van het jaar verkoos. Geen statisch beeld, maar een reportage met een presentator in beeld.

 

3. Tijd voor een pronostiekje

Socialemediaburo spande Facebook Live in om in te spelen op de Rode Duivels. Voor de match tegen Italië kon je je pronostiekje doorgeven door frietjes of pizza te bestellen via de comments. Je pronostiek werd daarna bijgeschreven op het bord.

4. Wedstrijdje doen

Studio Brussel gaf 10 duotickets weg voor Mumford and Sons via hun konijn Marcus en zijn zoon. Achter elk van de 10 wortels zat een opdrachtje verstopt. De kijker die het eerst de opdracht kon volbrengen, won. Al wist je natuurlijk nooit wanneer de volgende opdracht zou verschijnen.

5. Een blik achter de schermen

‘Het leven zoals het is’ maak je met Facebook Live gewoon zelf. Dat hebben ze ook in Planckendael begrepen. Een jarige olifant? Van de voorbereidingen voor het feestmaal tot een stel lustig smullende olifanten. Je kon het allemaal live volgen via Facebook Live.

 

 

Gerelateerd