Je Facebookstatus afstemmen op je doelpubliek

Een van de nieuwigheden die Facebook in december 2009 doorvoerde, was meer mogelijkheden voor je status update. Tegenwoordig is het mogelijk om aan te geven aan wie je wil laten weten waar je mee bezig bent. Je kunt met andere woorden je status veranderen voor een aantal van je vrienden, zonder dat de rest van je vriendenlijst die te zien krijgt. En dat opent uiteraard perspectieven voor jeugdwerkers die vanuit hun profiel willen communiceren met verschillende doelgroepen…

Stap 1. Een Vriendenlijst maken

Alle privacysettings van Facebook staan of vallen met vriendenlijsten. Maak bijvoorbeeld een lijst aan met ‘medeleiding uit de scouts’.

Ga naar ‘Vrienden’ en klik op ‘Nieuwe lijst maken’.

Vervolgens geef je de lijst een naam en selecteer je de vrienden die tot die lijst behoren

Stap 2. Bepalen wie je status te zien krijgt

Typ in je statusbalk wat je aan je medeleiding wil zeggen, en klik op het icoontje met het slotje onder de statusbalk.

Klik erop en kies voor ‘aangepast – bewerk’ Daarna kies je voor ‘zichtbaar maken voor: bepaalde personen’. Je kunt nu afzonderlijke namen beginnen typen, maar veel handiger is uiteraard om gewoon de vriendenlijst te selecteren die je net aangemaakt hebt.

Merk op:

Je kunt er ook voor kiezen om de status aan iedereen mee te delen, behalve aan een aantal personen of lijsten. Bijvoorbeeld als je als leiding niet wil dat je leden weten wat je de afgelopen week allemaal hebt uitgestoken als student in – ik zeg maar wat – de Overpoort in Gent, bijvoorbeeld.

Meer info over jongeren en nieuwe media vind je op www.apestaartjaren.be

Meer weten over Facebook? Schrijf je dan in voor de vorming ‘promotie voeren met Facebook‘ bij Jeugdwerknet op di 25/05/2010

Gerelateerd